Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Müstacel çıkış bapları kuruluşsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların serlıca özellikleri süflidaki gibidir:

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir diğer özelliği kilit + kanat seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Kullanılan kapı fitili bâtınin kötü sızdırmazlık şartı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlanabilir.

Yangın kapısı montajı temelli meraklı şekilde yapılması müstelzim ve imalatta tam şekilde ortaya çıdem üründe kusur mimarilmaması gereken bir fiillemdir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının öbür bir önemli sebebi de rastgele bir arakçılık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları ciğerin kolayca açılabilmektedir.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü anında kapının rahatlıkla açılması ciğerin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın birebir standartlara ve yönetmeliklere müsait olup olmadığını tespit etmek kucakin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yalnızca bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlar.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle Yangın Kapısı Fiyatları ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine yapı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince bağırsakörgüsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı henüz buna demetlı olarak henüz ehven olmaktadır.

Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek sinein tıklayın.

Bu konuda yetkili yangın firmasından etki alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir saksılık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page